maart 22, 2024

MO.servicing, 100% dochteronderneming van ROMEO Financiële Diensten, heeft voor het derde achtereenvolgende jaar de ISAE 3402 type II Assurance verklaring ontvangen – de internationale auditing standaard voor serviceorganisaties. Een objectieve auditorganisatie beoordeelt hiervoor elk jaar weer alle beheersmaatregelen. Met de verklaring wordt aangegeven dat MO.servicing als serviceorganisatie ‘in control’ is en de risico’s worden beheerst.

Directeur Martin Keegstra: “Met deze verklaring toont MO.servicing ondubbelzinnig aan dé partij te zijn waar aanbieders van hypothecair krediet hun midoffice activiteiten aan kunnen uitbesteden. Dit is ook een extra bevestiging voor de vele business partners waar MO.servicing al vele jaren met succes midoffice werkzaamheden voor uitvoert. Het hebben van een ISAE 3402 Type II verklaring is voor ons als serviceorganisatie een ‘license to operate’.”

Steeds meer bedrijven besteden hun activiteiten uit aan serviceorganisaties. MO.servicing is zo’n serviceorganisatie. Uitbesteding van activiteiten betekent niet dat de verantwoordelijkheid wordt ‘uitbesteed’. Het management van de gebruikersorganisatie blijft eindverantwoordelijk voor de beheersing van deze processen, ook al zijn de afspraken hierover vastgelegd in een duidelijk Service Level Agreement (SLA).